Collage inspireret af forestillingen “Diary of A Madman”

Terpsichores skribent Carmen Medina har ladet sig inspirere af Tim Rushton og Csongor Szabos fysiske performance, The Diary of A Madman: to dage i en skrøbelig mands verden.

af Carmen Medina (stud.; psykomotorik)

 

Prolog

The Diary of A Madman rørte mig meget. Det var dybt trist og dybt lykkeligt, fyldt med kærlighed, håb og frygt. I min collage forsøger jeg at gengive denne oplevelse ved brug af referencer til visuel kunst, skønlitteratur, musik, dans og psykologiske eksperimenter, især af kunstnere, der blev diagnostiseret med skizofreni (Nizjinskij, Attila József, Lajos Gulácsy, Tivadar Csontváry-Koszka, Róbert Bérczesi).

Mange af de valgte kunstnere var/er ungarere eller har/havde tilknytning til Ungarn. For det første er det dem, jeg kender mest til, men det er også en måde at referere til værkets ungarske performer på.

Jeg lægger ikke skjul på, at collagen også stiller kritiske spørgsmål til normalitetsbegrebet og samfundets diskriminerende tilgang til mennesker, der afviger fra denne opfattelse.

Samtidig synes jeg, det er udfordrende at tage stilling til, hvad man bør gøre med dem, der direkte er farlige over for sig selv eller andre.

 

The Diary of A Madman

For første gang nogensinde har Dansk Danseteaters 4-dobbelte Reumertvinder, koreograf og kunstneriske leder Tim Rushton for en kort stund forladt dansen for at udforske performancegenren sammen med Dansk Danseteaters danser Csongor Szabo.

Sammen har de skabt en fysisk performance om en ung mands verden, hvor det humørfyldte, det tragiske, det poetiske og det groteske går hånd i hånd.
Monologen ”The Diary of a Madman” balancerer mellem virkelighed og fantasi, og publikum får på intim vis et bevægende indblik i en skrøbelig mands hoved og tanker. Csongor Szabo lægger krop til portrættet af den unge mand.  I sin helt egen verden genoplever han minder, drømme og erfaringer, og på sin snørklede vej snubler han kejtet over både livet og sine egne fødder. For hvordan kan man håndtere livets skrøbelighed?

Læs med her – og klik på linket og få den som PDF i stort format.

 

Collage_1_Diary-of-A-Madman

Collage_1_Diary of A Madman_Carmen_Medina

 

 

Collage_2_Diary-of-A-Madman

Collage_2_Diary of A Madman_Carmen_Medina

 

LÆS også

Iben Maria Hammers artikel The Diary of A Madman – en fysisk monolog

samt Malene Becker Nielsens reportage fra prøvevisningen, The Diary of A Madman

Du kan desuden se traileren her

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites