SOMMERDANS : Pantomimeteatret

Et glimt af i går i dag

Paul James Rooney har koreograferet Pantomimeteatrets seneste forestilling Et glimt af i går i dag. Det er en ballet om og med dansk møbeldesigns ikoniske værker, Le Klint lampen, Arne Jacobsens Ægget og den smukke koglelampe af Poul Henningsen.

af Pia Stilling (cand.mag.; kulturskribent) – fotos af Pantomimeteatret

Musikalsk akkompagneres danserne af jazzsangerinderne Sinne Eeg og Birgitte Soojin, der har fortolket ”Glemmer Du” med tekst af Børge og Arvid Müller og musik af Kai Normann Andersen, ”Hvorfor er lykken så lunefuld” med tekst af Carl Viggo Meincke og musik af Karen Jønsson, ”Dansevisen” med tekst af Otto Francker og Sejr Volmer Sørensen, der vandt det internationale melodigrandprix i 1963 og ”Man binder os på hånd og mund” med tekst af Poul Henningsen og Kai Normann Andersen.

Troels Oxholm Thomsen har skabt foldeskærme med mindelser til Le Klint lamperne, og Charlotte Østergaard har skabt et fint ”Koglen” kostume til Jennifer Wagstaffe, og selvfølgelig snurrer Ægget løs på scenen.

Det er ikke helt klart, hvilken rolle designklassikerne spiller, men det gør ikke så meget. Der skabes en stemning og en fornemmelse af både møbelklassikere og ditto melodier. Alle danskere kender både møbler og musik, og udlændinge har glæden af melodierne og går så glip af betydningen af de danske tekster.

Tivoli Balletteater leverer et imponerende højt niveau hos sine dansere med Robert Thomsen som kompagniets egentlige stjerne. Han har erfaring, sceneudstråling og en god teknik. Sammen med Kathleen Videira, der besteg ”Ægget”, beskrev han melankolien ved den kærlighed og de kærester, der kommer og går i ens liv.

Som et yngre kort kan nævnes lille vævre japanske Sakura Inoue, der repræsenterede fremtidens design i værket i en stram og vanskelig solo med fart og høje benløft.

Det er et fint værk, der skaber en stemning af både lethed og melankoli med skønne dansere. Alle kan være med den halve time, balletten varer.

Pantomimeteatret veksler sit repertoire mellem de traditionelle pantomimer og mere moderne forestillinger. Det er godt for publikum, at Pantomimeteatret ikke kun er et bevarende teatermuseum for Pjerrot, Harlekin og Columbine, men også leverer ny kunst. På den måde tiltrækker og fastholder Pantomimeteatrets chef Peter Bo Bendixen også sine dansere.

FAKTA

Et glimt af i går i dag på Pantomimeteatret i Tivoli

Koreograf: Paul James Rooney
Kostumer: Charlotte Østergaard
Scenografi: Troels Oxholm Thomsen
Dansere: Helena Casado, Carlos Garcia, Kathleen Videira, Robert Thomsen, Jennifer Wagstaffe, Donovan Delis-McCarthy, Laurie Nielsen, Lauréline Epaulard, Céleste Hauser, Sakura Inoue, Luca Varone, Giovanni Messeri og Vincent Vernal
Musik og sang: Sinne Eg og Birgitte Soojin

Spilleperiode: 13. juli til 20. september på udvalgte dage

Info: Tivoli – Pantomimeteatret

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites