Roaring Twenties

Pressemeddelelse

Koreograf // Pontus LidbergDansere // Bradley Waller, Edward Pearce, Jessica Lyall, Joe George, Julien Guillemard, Kristin Bjerkestrand, Lúa Mayenco, Lucas Threefoot, Lukas Hartvig-Møller, Merete Hersvik Live musik // Nykomponeret musik af Den Sorte Skole Kostumedesign // Filippa K Studio med fokus på bæredygtighed og upcykeling. Skrædder // Maria Ipsen Lysdesign // Andreas Buhl Foto // Raphael Frisenvænge Solholm


En nordisk dobbeltforestilling inspireret af verdens tilstand og de nye brølende 20’ere. De to nordiske koreografer – svenske Pontus Lidberg og norske Ina Christel Johannessen – har taget udgangspunkt i en post-pandemisk virkelighed præget af klimakrise, ressourceknaphed og et politisk polariseret samfund.

Roaring Twenties

(koreograf – Pontus Lidberg)
Står verden på tærsklen af en gentagelse af ’The Roaring Twenties’, hvor kunst og selskabsliv boblede over af eufori, fællesskab og livsglæde efter et år med global usikkerhed, frygt og isolation? Er vi i gang med et helt nyt historisk kapitel – og i så fald, hvad brøler vi af i 2020’erne? Disse spørgsmål bliver undersøgt i Pontus Lidbergs del af den post-pandemiske dobbeltforestilling Roaring Twenties til et forfriskende mix af nykomponerede, jazzede toner og club beats af den elektroniske Københavnerduo, Den Sorte Skole.

Foto: Raphael Frisenvænge Solholm

The Hollow Men

(koreograf – Ina Christel Johannessen)
The Hollow Men er skabt af den anerkendte norske koreograf Ina Christel Johannessen. Et gennemgående tema i Johannessens politiske og aktuelle værker er udfordringerne ved den manglende politiske, men også befolkningens vilje til forandring. I dette nye værk udforsker danserne de klimaforandringer, som verden står over for lige nu, inspireret af forfatteren T. S. Eliots mørke og drømmende digt fra 1925 ’The Hollow Men’. I værket sætter Ina lyrikken ind i en nutidig kontekst i forhold til den klimakrise og den skræmmende virkelighed, vi står midt i netop nu og den påtrængende appel til handling, der råbes mere og mere op om.

INFO

Dansk Danseteater


Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites