Professionel dans på programmet ved Børnekulturfestivalen i Næstved

(pressemeddelelse)

Siden 1980’erne har Næstved satset på at give børn og unge oplevelser med kunst og kultur af høj kvalitet. Derfor er der også dans på programmet ved børnekulturfestivalen. I år er det dansekompagniet Running Sculptures med forestillingen ’Med kroppen på opdagelse’.

Næsten 400 børn fra 4.-6. klasse i Næsted Kommune vil fra 17.-25. maj opleve danserne i kompagniet Running Sculptures, som de seneste tre sæsoner har været en del af Dansehallernes KORA-program for børn og unge.
Næstved har gennem mange år satset på at give børn oplevelser med kunst og kultur. Derfor er udvalgsformand for Kultur- og Idrætsudvalget Andreas Pourkamali (R) også godt tilfreds med at have Running Sculptures som en del af programmet på festivalen, der i år har 20-års jubilæum.
”I Næstved har vi haft fokus på kvalitetskultur for børn siden 80’erne. Derfor ligger det helt i tråd med vores mangeårige satsning, at en danseforestilling fra Dansehallerne indgår i Børnekulturfestivalen i Næstved. Vi mener fortsat, at kulturelle tilbud af høj kunstnerisk kvalitet har sin berettigelse i børns dagligdag. Det at opleve dans som kunstform i samskabelse med professionelle dansere giver vores elever nogle unikke erfaringer med kunst og kultur, som de måske ellers ikke ville have fået, og som er med til at danne dem som mennesker”, siger han.

I danseforestillingen ’Med kroppen på opdagelse’ skal eleverne netop selv være med. Sammen med de tre dansere skal eleverne danse, udforske og overraskes. Børnene kommer til selv at skabe små koreografier, og de skal undervejs træffe en række valg, der indvirker på forestillingen, og derved oplever de, at de hver især har betydning for helheden.

Mette Møller Overgaard og kompagniet Running Sculptures er på turné til skoler i Næstved Kommune under børnekulturfestivalen og viser forestillingen ’Med kroppen på opdagelse’ 10 gange den kommende uge.
Foto: Lars Nybøll


Gennem KORA-programmet har Running Sculptures de seneste år gennemført forestillingen masser af gange på skoler landet over i de kommuner, som Dansehallerne samarbejder med, men der er ingen træthed at spore af den grund hos en af de tre koreografer bag forestillingen, danser Mette Møller Overgaard.
”Forestillingen har så mange lag, så der er både noget for børnene, uanset om det er en fjerde klasse eller oppe i udskolingen, og der er også lag for os som kunstnere at arbejde i. Det er dejligt, og det betyder, at selv efter så mange gange på gulvet er ’Med kroppen på opdagelse’ fortsat relevant, og børnene spørger os også tit, hvornår vi kommer igen”, fortæller hun.
De to øvrige koreografer er danserne Marlene Bonnesen og Lars Dahl.

’Med kroppen på opdagelse’ er udviklet til Dansehallernes KORA-program, som sender danseforestillinger ud til børn og unge – helt fra de yngste i vuggestuer over børnehaver til skoler. I den kommende sæson samarbejder Dansehallerne med 10 af landets kommuner og giver dermed 17.500 børn fra 0-16 år oplevelser med dans og koreografi.
I alt er 32 professionelle kunstnere med i en eller flere af forestillingerne. Dansehallerne udvælger koreograferne og understøtter udviklingen af de interaktive forestillinger, som vises ude i børnenes egne miljøer i daginstitutioner og skoler.
KORA er i 2021/2022 støttet af Louis-Hansen Fornden, Augustinusfonden og Statens Kunstfond, mens projektet for daginstitutioner, ’KORA – dans for de yngste’ er støttet af Nordea-fonden.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites