Neumeier Special: Neumeier & København

(juni 2013)

Sidste år rundede John Neumeier 70 år – og i år kan han fejre 40 års jubilæum som kunstnerisk leder af Hamborg Balletten. Med denne Neumeier Special udgave ønsker Terpsichore at markere og fejre disse to begivenheder. Markeringen skal dog ses i et dansk perspektiv og som udtryk for det stærke bånd, der hersker mellem balletkompagnierne i Hamborg og København. Neumeier har nemlig en stor kærlighed til København og til Den Kgl. Ballet, som han i årenes løb har skabt flere forestillinger til, ligesom hans eget kompagni, Hamburg Ballett, har gæstet Det Kgl. Teater flere gange. Derfor titlen: Neumeier & Købenahavn.

Neumeier er en væsentlig kulturpersonlighed, nærmest med ikon-status, og næsten synonym med Hamborg Balletten. En mangefacetteret koreograf, der har haft stor betydning for udviklingen af handlingsballetten qua sit talent for at fortælle historier i trin – og viljen til at gå egne veje.

I denne Neumeier Special udgave – Neumeier & København – har vi valgt specielt at arbejde ud fra handlingsballetter med udgangspunkt i et klassisk trinsprog og med stikord som fx  helaftensballetternes dramaturgi; musik og inspiration; intellekt og litteratur; psykologisk personforståelse; samt Neumeiers kærlighed til København i kraft af træning hos Vera Volkova og mødet med Bournonville-traditionen.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites