Livsbekræftende forår på Bora Bora

Pressemeddelelse, Bora Bora – dans og visuelt teater

Den århusianske dansescene Bora Bora inviterer til et forår fyldt med unikke oplevelser fra ind- og udland. Livet, døden, evigheden og vores skrøbelige kroppe indtager scenerummet i forestillinger af århusianske koreografer og via samarbejder med tre stærke scenekunstfestivaler.

“Bora Boras forårsprogram bringer de helt store emner på scenen: Livet, døden, evigheden og de skrøbelige kroppe, vi bor i,” fortæller Lotte Kofod Ludvigsen, teaterchef på Bora Bora.
Forårsprogrammet tæller hele tre festivalsamarbejder: Det Frie Felts Festival, ILT Festival og IETM Aarhus 2023, der alle tre bringer markante danseforestillinger og visuel scenekunst fra ind- og udland til byen.
“Vi glæder os samtidigt til at præsentere to helt nye forestillinger fra århusianske koreografer samt flere gæstespil fra resten af landet. Vores nysgerrige publikum kan se frem til et meget varieret og spændende udbud af scenekunst,” tilføjer hun.

Livet, døden og evigheden

Forestillingen “Carcass” [Kadaver] har urpremiere den 14. februar og forventningerne er høje til det internationalt turnerende HIMHERANDIT Productions, der er huskompagni på Bora Bora og firedobbelt Reumertnominerede. Det bliver en gribende, brutal og skrøbelig forestilling, hvor seks performere foran en massiv spejlvæg søger et livsbekræftende svar på livets afslutning. Forestillingen spørger: Tør vi forholde os til det uundgåelige?
Den Aarhus-baserede italienske koreograf Mirko Guido er ny huskunstner på Bora Bora og præsenterer sin første forestilling på teatret, “All That Remains”, den 25. april. Tre dansere bevæger sig rundt mellem skulpturer af industriaffald, mens deres stemmer opløses i små korn af elektronisk lyd. Forestillingen vil gerne vække skønheden i at acceptere den evige forandring, at aldrig at ankomme til sin destination, i en virkelighed for stor til at begribe.

Inspirerende festivalforår

Bora Bora starter året med Det Frie Felts Festival. Her kan publikum opleve syv forskellige forestillinger på fire dage, når den københavnske festival nu indtager Aarhus på Bora Bora og Godsbanen den 25. til 28. januar. Nye talenter og erfarne kunstnere fra ind- og udland præsenterer udfordrende og vedkommende teater og performance, hvor alt fra galdesten og strækmærker til kørestolskoreografi indgår. Her kan den østrigske koreograf Doris Uhlich bl.a. opleves i Danmark for første gang med kørestolskoreografien “Every Body Electric”.
I juni er Aarhus vært for det europæiske teatertopmøde IETM, der hvert halve år foregår et nyt sted i Europa. I den forbindelse viser Bora Bora to forestillinger: Først “Høst” af Recoil Performance Group, hvor landbrug og dans mødes. Duften af græs vil hænge i luften, og scenen vil som en gigantisk vibrerende højtaler sende musik ind i dansernes fødder og ud til publikum. Næste oplevelse er “Boxed” af Wired Studio, der er en levende skulptur i bybilledet skabt af publikum, der får instruktioner i høretelefoner og ved hjælp af kasser og bevægelser skaber en fælles koreografi.
Foråret rundes af med ILT Festival, der viser international scenekunst på Aarhus’ scener. Programmet offentliggøres i foråret og rummer både klassisk drama, dans, nycirkus, fysisk teater, installationer og dukke- og animationsteater.

Sharespeare-dukker og musikperformance

Bådteatret besøger Bora Bora med forestillingen “Blod, Svigt og Tårer”, hvor dukker og performere skaber en Shakespeare-collage over magtens intriger, begær og pinligheder. En aften fuld af blod, forræderi og groteske figurer á la “House of Cards”.
MØR Collectives “Genlyd” er en musikalsk performance om at fare vild i sig selv i en verden, hvor alt potentielt er 100% eksponeret i de digitale medier.
“I en tid fyldt med kriser, som ryster vores virkelighed, har vi brug for at mødes i kunsten igen. På Bora Bora spejler kunsten vores tvivl, kamp og usikkerhed og viser samtidig nye veje til at leve vores liv fuldt og helt, så længe vi har det, siger teaterchef Lotte Kofod Ludvigsen.

Læs mere

Bora Bora

PROGRAM FOR FORÅRET 2023:

True Story (Det Frie Felts Festival)
Jon Bonnici & Satya Bhabha (UK/US)

 1. januar 2023, kl. 17.30 og 19.30
  Lille Sal, Bora Bora

The Show Must Go ON! (Det Frie Felts Festival)
Helene Kvint (DK)

 1. januar 2023, kl. 21.00
  Lille Sal, Bora Bora

W.O.M.B. – Worth Of My Body (Det Frie Felts Festival)
Julienne Doko (DK/RCA/FR)

 1. januar 2023 – kl. 19.30
  Store Sal, Bora Bora

Unapologetic Bodies on Stage (Seminar) (Det Frie Felts Festival)

 1. januar 2023 – kl. 14.00
  Remisen, Godsbanen

Echoes (Det Frie Felts Festival)
Ar Utke Ács (S)

 1. og 28. januar 2023 – kl. 17.00
  Kedlen, Godsbanen

The Mirror Project (Det Frie Felts Festival)
Antoinette Helbing (DE/DK)

 1. januar 2023 – kl. 19.30
  Åbne Scene, Godsbanen

TOTAL INTERNATIONAL (LOKAL) #2 (Det Frie Felts Festival)
Andreas Liebmann & Boaz Barkan (CH/DK)

 1. januar 2023 – kl. 15.00
  Åbne Scene, Godsbanen

Every Body Electric (Det Frie Felts Festival)
Doris Uhlich (AT)

 1. januar 2023 – kl. 19.30
  Store Sal, Bora Bora

Carcass [Kadaver] – URPREMIERE
HIMHERANDIT Productions (DK)

 1. – 18. februar 2023 – hverdage kl. 19.30 / lørdag 16.00
  Store Sal, Bora Bora

Genlyd
MØR Collective (DK)

 1. februar – 1. marts 2023 – kl. 19.30
  Store Sal, Bora Bora

Blod, Svigt & Tårer
Bådteatret (DK)

 1. – 9. marts 2023 – kl. 19.30
  Store Sal, Bora Bora

ReCall
DTAdans / Dansk Talentakademi (DK)

 1. marts 2023 – kl. 13.00 & 16.00
  Store Sal, Bora Bora

All That Remains – URPREMIERE
Mirko Guido (ITA/DK)

 1. – 27. april 2023 – kl. 19.30
  Store Sal, Bora Bora

Høst (IETM Aarhus 2023)
Recoil Performance Group (DK)

 1. – 13. juni 2023 – kl. 19.30
  Store Sal, Bora Bora

Boxed (IETM Aarhus 2023)
Wired Studio (DK)

 1. – 14. juni 2023 – kl. 17.00 & 19.00
  Udendørs location, mødested Bora Bora

ILT Festival

 1. – 17. juni 2023 – 19.30
  Store Sal, Bora Bora

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites