1-2-3-4 Dansemetropoler

1-2-3-4 Dansemetropoler…

4 ud i verden

Rejsen: At rejse er at leve. Kunst får først værdi i mødet med en betragter. Processen – vejen mod målet. Giv folket brød og skuespil.
Rejseprojektet her har stor betydning for Terpsichore. Fordi inspiration kommer mange steder fra – også for et tidsskrift. Vi vil gerne vise ringene i vandet, som ingen ellers ser. Danske kunstnere er til enhver tid rejst ud og er kommet hjem igen (eller er blevet derude!), sprængfyldt med nyt, ikke mindst ny viden og energi. Og udenlandske kunstnere besøger Danmark og sætter deres mærke her. Men der er meget få herhjemme, der tager sig af at dokumentere – og dermed fastholde og sprede viden. Der er så megen kunstnerisk viden rundt omkring, som forsvinder, hvis der ikke er nogen, der tager sig af det.
Vi forsøger at indfange, fastholde og komme videre på baggrund af den viden, vi har opnået, de møder, de erfaringer, de spændende ting, vi har opdaget og dermed være med til at forsøge at sprede nye ringe i vandet med dette allerførste rejseprojekt.
Nøgleord for de fire rejsende var at: søge, opdage, opleve, samtale, sanse. Det blev den personlige rejse udi relationer og mennesker bag kunsten. De rejsende drog af sted med hver deres baggrund og beretter her fra deres rejse på hver deres måde.

LÆS også i Terpsichore (Efterår 2010) temasektionen MØDET. Du kan her blandt andet møde danser, koreograf og interkulturel mentor Nønne Mai Svalholm. Solist Morten Eggert har sin helt egen beretning fra mødet. Herboende portugisiske Ana Sendas (danser ved Dansk Danseteater) fortæller. Torben Kastrup møder den irske koreograf John Scott under Tanzmesse i Düsseldorf m.m.

Desuden blev der publiceret en række artikler på det gamle webmagasin Terpsichore ONline om Münchens ballettalenter og fire danseoplevelser. Her kunne man fx også læse samtaler med Marta Ladjánszki, Gyula Berger, Marc De Graef, António Laginha, Annegrete Andersen m.m.

 

Fakta:

1-2-3-4 dansemetropoler…

Budapest – danser, koreograf Iben Tranum Velásquez (juli)
Dublin – koreograf, kroppsykoterapeut m.m. Eva Aalbæk-Nielsen (august)
Lissabon – underviser, kulturskribent Iben Maria Hammer (juni)
München – cand.mag., journalist Torben Kastrup (maj)

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites