pressemeddelelse
Til august starter det første hold studerende på Scenekunstskolens internationale bacheloruddannelse i dans og koreografi i Holstebro.
Holstebro har gennem mange år markeret sig som en kommune med kulturen og særligt dansen i fokus. Med blandt andet Det Kongelige Teaters Balletskole, Balletakademiet og Talentakademiets 3-årige forberedende forløb har byen en fødekæde inden for danseområdet, der nu bliver fuldendt med en videregående uddannelse. Den Danske Scenekunstskole har netop åbnet for første optag til bacheloruddannelsen i dans og koreografi i Holstebro.
“Vi som arbejder med danseuddannelserne, vil altid gerne bidrage til at udvikle og udbrede dansen som kunstform og dansens plads i samfundet. Derfor glæder vi os meget til at komme i gang med danseuddannelsen i Holstebro og ser frem imod nye samarbejder og muligheder,” siger Rasmus Ölme, der er uddannelsesansvarlig for hele danseområdet på Scenekunstskolen.
Når de studerende starter til august, vil de ydre rammer for uddannelsen være nye, mens indholdet vil ligge i forlængelse af den velafprøvede og velfungerende uddannelse på Scenekunstskolens campus i København. Uddannelsen i dans og koreografi har eksisteret i sin nuværende form siden 2017 og blev i 2018 akkrediteret som en kunstnerisk bacheloruddannelse efter internationale standarder.
Uddannelsen har et bredt professionelt sigte, og de uddannede bachelorer vil stå stærk både som selvstændige skabende kunstnere i dansens frie felt og som ensembledansere fast tilknyttet et kompagni eller en kulturinstitution.
“Jeg ser mange fordele ved at starte en uddannelse op i en by som Holstebro, der har en markant kulturprofil med institutioner som Odin Teatret, Musikteatret Holstebro og det internationalt anerkendte Holstebro Dansekompagni og en stærk opbakning til kulturen fra både politikere og borgere. For de kommende studerende vil det betyde både et stærkt professionelt miljø at spille sammen med og et godt vant publikum hvis positive forventninger, vi ser frem til at indfri,” siger rektor for Scenekunstskolen, Emmet Feigenberg.
Som på de øvrige uddannelser på Scenekunstskolen vil de studerende blive undervist af anerkendte professionelle kunstnere fra ind- og udland og dermed opbygge et solidt netværk i feltet i løbet af de tre år på uddannelsen.
FAKTA OM BACHELORUDDANNELSEN I DANS OG KOREOGRAFI I HOLSTEBRO
Baggrunden for at etablere en danseuddannelse i Holstebro er den politiske aftale om flere uddannelsesmuligheder i hele Danmark, der blev indgået i juni 2021. Som en del af aftalen skal Den Danske Scenekunstskole og Det Jyske Musikkonservatorium tilsammen etablere 60 kunstneriske uddannelsespladser i Holstebro. Scenekunstskolens første hold studerende i Holstebro får til huse i midlertidige lokaler. Frem mod 2025 står Bygningsstyrelsen for byggeriet af et helt nyt kunstnerisk campus, der skal rumme både Scenekunstskolens og Det Jyske Musikkonservatoriums uddannelser.
Uddannelsen er engelsksproget.
Uddannelsen er normeret til tre års fuldtidsstudie.
De studerende bliver optaget på baggrund af en optagelsesprøve.
Ansøgningsfrist 15. marts 2023.
Informationsmøde om uddannelsen 6. februar kl. 18 (online og i København).
Vil du vide mere?
Uddannelsesansvarlig dans og koreografi ♦ Rasmus Ölme ♦ 41 72 20 85
Pressemedarbejder ♦ Tania Maria Johannesen ♦ 41 72 20 35
Den Danske Scenekunstskole er en kunstnerisk uddannelsesinstitution under Kulturministeriet med campusser i Aarhus, Fredericia, Holstebro, Odense og København. Skolen er hjemsted for et moderne, kunstnerisk læringsmiljø, der inspirerer til nye tænkemåder, kunstneriske udtryk og socialt engagement.
Med videregående uddannelser på bachelor-, kandidat- og diplomniveau uddanner skolen toneangivende scenekunstnere med en solidt funderet praktisk og teoretisk faglighed og en kritisk bevidsthed om kunstens rolle i samfundet.
Undervisere og studerende er med til at udvikle scenekunstens fagområder og sætter aftryk på kunst- og kulturlivet nationalt og internationalt gennem forskning og udvikling af nye værker, viden og metoder inden for et bredt spektrum af scenekunstneriske discipliner.
Læs mere på Den Danske Scenekunstskole